top of page
DS

Za kampanju Kamale Harris prikupljeno više od milijardu dolara

Izborni štab potpredsjednice Kamale Harris i srodni politički odbori prikupili su milijardu dolara otkako je postala demokratska kandidatkinja u julu, rekao je za Reuters izvor upućen u to pitanje.


Foto: Kamala Harris i Joe Biden


Otkako je Harris 21. jula zamijenila predsjednika Joea Bidena, dolari su se prilivali u kasu njene kampanje i povezane političke akcione komitete te Demokratsku stranku neviđenom brzinom. Harris je prikupila 25 miliona dolara na dan kada je imenovana za kandidatkinju, a prikupila je 500 miliona dolara za otprilike mjesec dana.


Donald Trump i Republikanska stranka prikupili su 130 miliona dolara u augustu, imajući 295 miliona dolara u gotovini na kraju tog mjeseca, naspram 404 miliona dolara Harris i demokrata.


Utrka Harris i Trumpa i dalje je tijesna, s njenim vodstvom na nacionalnom nivou, pokazuju nove ankete Reuters/Ipsos. U mnogim „kolebljivim državama“ su izjednačeni.


Prikupljanje novca odražava entuzijazam donatora za izbore 5. novembra, rekao je izvor, i koristiće se za oglašavanje, operacije u kolebljivim državama te za osoblje.


 

Kommentarer


bottom of page